Webinar: Inklusion kan være nøglen til bredere rekruttering og et styrket arbejdsmiljø i byggeriet


En hård tone på arbejdspladsen skræmmer både kvinder og mænd væk fra en branche, som samtidig oplever udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft. Så hvordan åbner vi op for en indsats, der har potentiale til at bidrage til en øget innovation og bedre trivsel, men som er dybt internaliseret i branchen?

IMG 5355tizskåret

Billede: FBSA

Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar tog sammen med Daregender, PotentialCo og ”Murer Mette” fat på at udfordre vanetænkningen på webinaret Diversitet i byggebranchen – vi tager temperaturen på verdensmål 5 i byggeriet.

I gennemsnit er der kun 9 % kvinder i byggebranchen. Og udfordringerne ved at stå som ene kvinde på byggepladsen er mange, fortæller Mette Schak Dahlmann, også kendt som ”Murer Mette”:
”Jeg er allerede inden jeg er startet på en arbejdsplads blevet gjort til et problem og en udgift, bare fordi jeg er af et andet køn. Jeg havde glædet mig til at skulle lære at mestre et håndværk. Hvad jeg ikke vidste var, at jeg også skulle lære at mestre et selvforsvar.”

For Mette handler det ikke bare om at have lige rettigheder til at gå i bad bag en låst dør, men om en mere grundlæggende diskussion om arbejdsmiljø og trivsel:

”I de tre år, mureruddannelsen varede, gik der ikke én dag, hvor jeg ikke skulle forklare, forsvare eller bevise mit værd for at være der,” fortsætter hun.

Og taler man om arbejdsmiljø, bakker ledelserne ofte op, påpeger Lisbeth Odgaard Madsen, stifter af PotentialCo, som arbejder med ligestilling og ledelse i forskellige brancher, herunder bygge- og anlægsbranchen:

”Der er et stort ønske om at skabe mangfoldighed i byggeriet, men mange har ikke rigtig opdaget, at det også handler om inkluderende sprog og jargon,” siger hun. Men, tilføjer hun: ”Holdning følger handling. For at skabe en kulturændring, skal der en stor intervention til med konkrete tiltag og ledelsen skal gå forrest.”

Men for at skabe et solidt fundament, mangler der forskning på området, mener Henriette Højbjerg fra organisationen Daregender. I øjeblikket eksisterer der nemlig primært forskning på samspillet mellem sikkerhed og maskulinitet, samt fysisk nedslidning og maskulinitetsidealer, men ikke noget på inklusion og arbejdsmiljø, eller på mændenes opfattelse af den hårde tone.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan gøre noget her og nu, mener de tre oplægsholdere. De pegede eksempelvis på, at ligestilling skal tages op på uddannelserne, ligesom bygherre og virksomhederne bør arbejde med en code of conduct, som sætter en fælles barre for, hvordan man rekrutterer, samarbejder og taler til hinanden.

Webinaret viste, at mulighederne for at styrke inklusion i byggeriet er mange, og der vil helt sikkert være gevinster at hente. Vi glæder os i FBSA til at arbejde videre med dagsordenen og involvere medlemmer og andre relevante aktører i dialogen.

Se FBSA debatindlæg om ligestilling i byggeriet som blev bragt i Altinget den 7. maj 2020