| Nyhed

Storytelling vandt publikums hjerter på kvindernes kampdag i FBSA

Tirsdag d. 8. marts brillerede fem modige kvinder på scenen på Det Kongelige Akademi, som led i en stort opslået Kvindernes Kampdags-fejring på tværs af branchen.

“Er du ok?” Lød det fra en god kollega til Ninna Singh Rence efter hun havde oplevet sexchikane under en julefrokost i sin virksomhed.

Nej var egentlig svaret, fortæller Ninna, men alligevel siger hun:

“Ja selvfølgelig, jeg har brede skuldre, sådanne kommentarer kan jeg sagtens klare.”

Sådan starter Kvindernes Kampdag i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA), som d. 8. marts sammen med Byens Netværk, Danske Arkitektvirksomheder, Bygherreforeningen, Akademisk Arkitektforening og Forbundet for Designere og Arkitekter samlede branchen til debat om diversitet, køn og kultur.

De fem fortællere, som FBSA har trænet i storytelling gennem to workshops i samarbejde med Hakon Eliott Mogensen fra Forvandlende Fortællinger, gav hver deres indblik i kvindeliv, der både har oplevet op- og nedture som minoritet i branchen.

Her var det især vigtigt for de fem kvinder at understrege hvor stor en forskel en god leder kan gøre for den enkelte medarbejder, når de kommer med negative oplevelser fra arbejdslivet. Her er det lederens ansvar at lytte og følge op på de problematikker, der bliver rejst.

De fem fortællinger blev udvalgt som opfølgning på sidste års udgivelse af rapporten Vejen til større kønsdiversitet i byggeriet for at udfolde flere af de problematikker, rapporten gennem en række citater påpegede.

Fortællingerne var altså af forskelligartet natur, men havde en række fællestræk centreret omkring en enkelt overordnet problematik – nemlig at kvinder ofte bliver behandlet anderledes på arbejdspladsen, end deres mandlige kollegaer.

Og dét kunne mærkes på dagen, hvor forestillingen fik stående bifald fra en sal med 200 deltagere.

Der blev udover de fem historier også debatteret kvoter, lærlinge, kultur og struktur blandt de mange paneldebatter og break out-sessions.

Vil du høre mere om de fem fortællinger, eller læse vores rapport? Vi offentliggør snarest materiale fra dagen, og vi tager også gerne ud til din virksomhed med et oplæg. Skriv til os på info@fbsa.dk hvis din virksomhed skal udfordres i ”Vi gør bare som vi plejer”-tilgangen til kultur, rekruttering og køn.

Du kan også se en stemningsfilm fra dagen her.

Del på sociale medier
Linkedin
LUK
Få den nyeste viden fra Byggeriets Samfundsansvar direkte i din indbakke

Det er gratis og helt uforpligtende at modtage vores nyhedsbrev.