NYT MEDLEM - Herning Kommune sætter skub i bæredygtige løsninger


Som nyt medlem af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar ser Herning Kommune frem til at sætte ekstra skub i arbejdet med bæredygtige byggeløsninger, både generelt i kommunen og konkret i forhold til den kommunale bygningsmasse.

Forsidebillede Det Blå Rum

Billede: Herning Kommune

Bæredygtighed er allerede en del af dagsordenen i Herning Kommune, og derfor giver beslutningen om medlemskab i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar på mange måder mening fortæller Joan Hansen, formand for Teknik og Miljøudvalget i kommunen:

”Historisk har det midtjyske område evnet at gribe store, samfundsmæssige forandringer og skabe fremdrift ved at tage nye udfordringer op. Sådan forholder det sig også med bæredygtighed og grøn omstilling.”

Kommunen har netop etableret Bæredygtig Herning – et bæredygtighedscenter, som med et årligt budget på 5 mio. kr. og et rådgivende bæredygtighedsråd på 25 personer skal sætte konkret handling bag de politiske ambitioner om at skabe et mere bæredygtigt Herning. En bæredygtighed som gennem netværk og ideudvikling skal hjælpe med at opretholde konkurrencedygtige virksomheder, gode uddannelser og et attraktivt lokalsamfund for børn, familier og alle borgere i Herning Kommune.

Bæredygtig Herning er del af visionen om at styrke entreprenørskabet indenfor bæredygtighed og FN´s verdensmål som helhed. Det skal ske i et bredt samarbejde med virksomheder, uddannelsesinstitutioner etc.

Det Blå Rum

Et konkret eksempel på bæredygtigt byggeri i Herning Kommune er Det Blå Rum ved Fuglsang Sø. Det nye outdoor mekka, som er støttet af Nordea-fonden og Realdania, skal bygges med fokus på bæredygtige løsninger for eksempel ved at anvende vedligeholdelsesfrie, langtidsholdbare og miljøvenlige materialer i byggeriet og ved at vurdere byggeriets miljøaftryk i en livscyklusanalyse.

De bæredygtige løsninger skal være med til at inspirere andre byggerier til forenings- og rekreationsformål rundt omkring i Danmark.

”Det er ambitionen, at Herning Kommune med medlemskabet af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar vil sætte yderligere skub i at brugen af bæredygtige løsninger i kommunale byggerier,” afslutter Joan Hansen.

Vi byder hjerteligt velkommen i foreningen, og vi glæder os meget til at arbejde sammen for en bæredygtig fremtid i byggeriet.