DR Nyheder: Byggeriet vil blakket ry til livs


DR Nyheder bragte mandag d. 6. april denne historie om Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar.

En betændt branche spækket med sager om karteldannelse, social dumping og rod i arbejdsforholdene. Byggeriets omdømme er alt andet end godt, og det prøver branchen nu selv at rette op på.

Foreløbig har 60 virksomheder på tværs af byggebranchen givet hinanden håndslag på, at de vil forpligte sig til at tage et større samfundsansvar. Det sker i et initiativ med navnet 'Byggeriets Samfundsansvar', hvor virksomhederne hver især har skrevet under på et nyt charter.

Formand for Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar, Palle Adamsen, udtaler til DR Nyheder: "Det handler om, at vi som aktører i byggebranchen erkender, hvor vi er gode, og hvor vi skal blive bedre. Og de fleste af os skal blive bedre. Målet for foreningen er, at vi kan blive en slags byggeriets kvalitetsmærke. Sådan at de, der er dygtige til at håndtere det her, bliver præmieret og får flere ordrer i ordrebogen. For vi gør selvfølgelig ikke det her for alene for vores blå øjnes skyld."

Også overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen, bakker op: "Charteret er et klart og utvetydigt signal om, at vi ikke vil acceptere social dumping. Men det kan selvfølgelig ikke stå alene. Det skal følges op konkret af os, der har underskrevet det, og det bliver det i Københavns Kommune i form af blandt andet vores uafhængige tilsyn på byggepladserne."

Læs hele artiklen