Arbejdsgruppen for verdensmål i fuld gang med anbefalinger til byggeriet


Arbejdsgruppen for verdensmål etableret af Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar er i fuld gang med arbejdet for at oversætte FN’s verdensmål til konkrete metoder til hverdagsbrug i den danske bygge- og anlægsbranche. Se her hvor langt vi er nået.

I årets sidste halvdel er tiden fløjet afsted i Arbejdsgruppen for verdensmål. I processen har vi bl. a. kortlagt hvor langt medlemmerne er i forhold til at gøre brug af de forskellige verdensmål, hvordan de kan oversættes til konkrete redskaber og metoder i dagligdagens byggebranche samt hvilke områder, vi som arbejdsgruppe især skal sætte fokus på.

Med udgangspunkt i arbejdet er der opstået tre undergrupper, som hver især skal sætte forskellige emner i spil. Hvor den første skal give et bud på, hvordan man som forskellige interessenter kan spille hinanden gode igennem samarbejde og jura, skal en anden gruppe sætte fokus på miljø og klima i byggeriet. Til sidst har den tredje gruppe social bæredygtighed som omdrejningspunkt.

Alle tre undergrupper har rødder i FBSA’s kærneværdier og skal ende ud i en række samlede anbefalinger til bygge- og anlægsbranchen, som præsenteres på foreningens generalforsamling d. 29. april 2020.

Arbejdsgruppen består af repræsentanter fra FBSA’s medlemmer Metroselskabet, NCC, Enemærke & Petersen, Emcon, Arkil, Lejerbo, Rambøll, MOE, Fischer Lighting, Københavns Lufthavn, DIEH, ATP, Danish Energy Management, Tscherning, BO-VEST og Christensen & Co Arkitekter