FBSA Nytårskur 2020


Kom til Nytårskur i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar den 23. januar, hvor vi sætter fokus på temaet: "Mangfoldighed - en driver til vækst og bæredygtighed?"

De tre finalister

Flere undersøgelser viser, at mangfoldighed styrker forretningen og bliver et vigtigt forretningsparameter i 2020'erne, som i høj grad understøtter verdensmålene. Men hvordan kan vi konkret tænke indsatsen bedre ind i byggeriet, som fx kun har 9% kvinder ansat? Vi gør status på ligestilling og mangfoldighed i byggeriet og drøfter både værdiskabelsen i forretningen og koblingen til FN's verdensmål - herunder særligt mål 5, 8 og 11.

Få inspiration til, hvordan din virksomhed kan øge mangfoldigheden, og bud på, hvordan indsatsen kan styrke produktiviteten, innovationen og tiltrække den fornødne arbejdskraft. På dagen vil der bl.a. være oplæg fra ISS og de tre stærke finalister til FBSA's Jubilæumspris for samfundsansvar, som giver gode råd til, hvordan du kan styrke mangfoldigheden i byggeriet.

Nytårskuren finder sted d. 23. januar kl. 14.00-17.00 i Bygningskulturens Hus på Borgergade 111.

Program:

14.00  Velkomst ved Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar (FBSA) v. formand Palle Adamsen, Direktør i Lejerbo

14.10 Mangfoldighed betaler sig, v. Anne Anker, Kommunikations- og CSR-chef, ISS Danmark
ISS er en af Danmarks mest mangfoldige virksomheder og har ved flere lejligheder dokumenteret, at mangfoldigheden betaler sig på bundlinjen.  Senest har de gennem et forskningssamarbejde med CBS vist, at supermangfoldighed styrker forretningen gennem øget trivsel, udvikling af ledere og en udvidet talentmasse.

14.30  Oplæg fra de tre finalister til FBSA’s Jubilæumspris for samfundsansvar: 

  • Boss Ladies v. Direktør Nina Groes, Foreningen Divérs
    Boss Ladies udfordrer stereotyper og sætter talenter fri, så ligestilling bliver til en god forretning i byggeriet. I en branche med kun 9% kvinder, samt generel mangel på faglært arbejdskraft, er der stort potentiale for at skabe den nødvendige kulturforandring. 
  • Himmerland Boligforening v. Direktør Ole Nielsen
    Boligforeningen står bag Aalborg-modellen, et  storstilet renoveringsprojekt for 1,4 mia. kr., som har haft en integreret bydel som målsætning. Der har især været fokus på integration af erhverv og et sundhedshus i et alment beboelsesområde.
  • Enemærke & Petersen v. Peder Johansen, Direktør kunder, marked og forretningsudvikling
    Vinderen af Jubilæumsprisen på baggrund af virksomhedens store engagement i at finde job- og praktikmuligheder for udsatte unge på deres byggeprojekter, hvilket bl.a. har resulteret i mindre hærværk og bedre samarbejdsprocesser med beboerne. 

15.30  Paneldebat: Vi åbner herefter op for en debat med de tre finalister, FBSA's formand og salen om, hvordan vi styrker mangfoldigheden i byggeriet. Hvad kan branchen selv gøre, og er der brug for ændret lovgivning eller andre incitamenter for at sikre, at mangfoldighed bliver et forretningsparameter i byggeriet?

16.30  Afrunding, bobler og netværk

Smag her en prisvindende brus lavet på ukrudt, som er håndplukket og håndjuicet af unge i Tingbjerg i efteråret 2019. FRAK står bag initiativet og har netop vundet Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris for deres arbejde med at gøre unge fra udsatte byområder gode til at arbejde og lede dem på en positiv vej ind i voksenlivet. 

Arrangementet er åbent for alle, men medlemmer prioriteres i tilfælde af fuldt hus.

 

Oplysninger


Tid 23. January 2020, kl.14:00-17:00 Sted Bygningskulturens Hus
Borgergade 111
1300 København K
Tilmeldingsfrist 22. January 2020 Tilmeldingsfristen er overskredet